Een slechte adem kan erg vervelend zijn. Soms kan het je zelfs zo belemmeren dat je niet graag wilt praten wanneer andere mensen dicht bij je zitten. Een ander woord voor slechte adem is halitose. Dit houdt in dat je de geur van je eigen adem onaangenaam vindt. Het kan zo zijn dat alleen jij dit ruikt, maar het kan ook zo zijn dat andere mensen dit ruiken. Daarom is het erg fijn als je dit op de een of andere manier tegen kunt gaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg producten die een uitkomst kunnen bieden. Zo zijn erg bijvoorbeeld neusdruppels, een speciale tandpasta of mondwater. Lees snel voor alle producten die je kunnen helpen om van je slechte adem af te komen.  

De kern van het probleem aanpakken 

Een slechte adem kan je leven negatief beïnvloeden en dat is erg vervelend, vooral omdat je hier lang niet altijd zelf iets aan kunt doen. Bijvoorbeeld wanneer je veel last hebt van allergieën en hierdoor veel last hebt van neusslijm. Gelukkig zijn er middeltjes die niet alleen de slechte adem verdoezelen, maar ook echt de oorsprong van het probleem aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan neusdruppeltjes die een slechte adem tegengaan vanuit de neusholtes en de keel. Op deze manier wordt de kern van het probleem aangepakt waardoor er echt een einde wordt gemaakt aan de halitose.  

Mondwater van Oravall 

Met het mondwater van Oravall ga je op een snelle en eenvoudige manier de strijd aan met een slechte adem. Dit is een spoeling die speciaal gemaakt is om halitose tegen te gaan. Om dit succesvol te kunnen doen, zit er actief zuurstof in het product. Hierdoor kan hij op een actieve manier de schadelijke bacteriën in je mond bestrijden zonder dat de goede bacteriën in je mond aangetast worden. Deze bacteriën die slecht zijn voor je adem kunnen namelijk slechter overleven wanneer zij zich bevinden in een omgeving waar veel zuurstof is. Daarnaast droogt dit mondwater je mond niet uit, maar zorgt het er juist voor dat het goed gehydrateerd blijft. Dit is dus een erg fijn product wanneer je regelmatig last hebt van een slechte adem of wanneer je vaker last hebt van een vieze smaak in je mond.  

 

Kauwgom van Moist-R 

De kauwgom van Moist-R kan je helpen in je strijd tegen een slechte adem. Dit is een suikervrije kauwgom die ook geen zoetstoffen, titaandioxide of conserveringsmiddelen bevat. Ook is hij gecertificeerd GMO-vrij waardoor je zeker weet dat er alleen maar goede ingrediënten in deze kauwgom zit. Hierdoor is hij veel beter voor je tanden en gezonder dan de gemiddelde kauwgom. Daarnaast gaat deze kauwgom een droge mond tegen. Een droge mond zorgt er namelijk voor dat je sneller last hebt van een slechte adem omdat de bacteriën in je mond niet houden van een vochtige omgeving. Hij stimuleert de speekselproductie waardoor je mond niet uitdroogt.  

Een pipet van TonsilFresh 

In je keel kunnen stinkende brokjes en amandelstenen zitten die nare luchtjes veroorzaken. Daarnaast kunnen zij ook keelontstekingen veroorzaken. Het is daarom verstandig om deze te verwijderen in je strijd tegen een slechte adem en dat gaat heel gemakkelijk met een TonsilFresh Cupping Glass. Je kunt hier in principe ook een wattenstaafje voor gebruiken, maar meestal zitten deze steentjes zo diep in de keel dat je ze niet kunt zien met het blote oog. Een pipetje is daarom geschikter dan een wattenstaafje, want deze zal je dan niet helpen. Doordat een pipet gebruik maakt van zuigkracht, kan hij gemakkelijker steentjes uit je keel zuigen ook al zitten deze heel diep. 

Neusdruppels van TonsilFresh 

De TonsilFresh Nasal Sinus Drops pakken een slechte adem aan die gecreëerd wordt door een teveel aan neusslijm. Dit neusslijm ontstaat wanneer je veel last hebt van allergieën of een verkoudheid. Hierdoor kan je speeksel je mond niet meer goed reinigen en de bacteriën die vervelende luchtjes veroorzaken kunnen zich nestelen in het slijm. De TonsilFresh Nasal Sinus Drops pakt het slijm aan en helpt daarnaast ook nog eens om amandelstenen te voorkomen. Zo ben je snel verlost van een slechte adem en een vieze smaak in je mond.   

Een schoonmaakset van Orapack + California Breath powerdrops 

Je kunt je tong en mond eenvoudig schoonhouden met de Tongue Clean Voordeelkit. Een slechte adem wordt namelijk meestal veroorzaakt door vervelende gele of witte aanslag die achter op je tong zit. Dit bestaat uit haartjes en oneffenheden waar bacteriën zich in gaan nestelen en zo onaangename geurtjes kunnen verspreiden. Door middel van de gel, tongreiniger en de druppels die zich in deze set bevinden, kun je je tong 24 uur schoon houden en zo voorkomen dat er een slechte adem ontstaat. Deze schoonmaakset is overigens ook een geweldig middel tegen aften!  

Tandpasta van OXYD-8 

De tandpasta van OXYD-8 is een uitstekende manier om een slechte adem tegen te gaan. Hij is namelijk speciaal ontworpen om een droge mond, een vieze smaak in de mond, slechte adem, tongaanslag en amandelstenen tegen te gaan. Dit zijn allemaal oorzaken van een slechte adem. Hij bevat veel actieve zuurstof die de slechte bacteriën in de mond bestrijden. Daarnaast bevat het geen sacharine, wat zorgt voor een bittere nasmaak. Het is meer een gel dan echt een tandpasta waardoor hij beter door kan dringen tot diep in je mond.  

Zuigtabletten van Dr. Katz 

Soms is het gebruik van zuigtabletten al genoeg om een einde te maken aan je slechte adem. Deze Dr. Katz Dry Mouth Lozenges heeft meerdere functies. Zo zorgt hij ervoor dat je geen vieze smaak meer in je mond hebt, geen last meer hebt van een slechte adem en je niet langer een droge mond hebt. Dit doet hij door de heerlijke citrus muntsmaak en door de zuurstof en xylitol die erin zit. Op deze manier merk je meteen het verschil wanneer je en pastille inneemt. Ook zitten er natuurlijke speeksel opwekkers in. Speeksel helpt namelijk tegen een droge mond en beschermt je gebit. Deze tabletten kun je gemakkelijk in je tas stoppen zodat je ze altijd bij de hand hebt wanneer je even last hebt van een slechte adem.