Poloshirts zijn de meest veelzijdige shirts die er zijn, maar dat betekent niet dat je ze altijd zomaar kunt aantrekken en dragen. Ondanks poloshirts veelzijdig zijn is het wel van belang om je te houden aan een aantal etiquette wanneer je een mooi model aantrekt. Het poloshirt kan werkelijk overal op gedragen worden, of je nu een gescheurde jeans draagt of een net pak. Het maakt dus niet uit welke broek je aan hebt, vrouwen kunnen er zelfs een rokje onder dragen. Wat wel uitmaakt is wat je onder het poloshirt aantrekt. Het is absoluut not done om een ondershirt onder je polo te dragen.

Kies de juiste maat

Een goed ontworpen polo is strak maar absoluut niet te strak. Het is netjes getailleerd maar tekent niet af. Alle betere merken zoals PGA Tour, Lacoste Polos, Ralph Lauren Polos en bijvoorbeeld de Adidas Polo’s hebben een prachtige pasvorm, aan jou de taak de juiste maat te kiezen zodat het ook gegoten zit om jouw lichaam. Let bij het aanschaffen ook op de lengte. Lange poloshirts zijn geen gezicht wanneer je ze over je broek draagt, maar in je broek is een te lang shirt ook absoluut niet fijn.

Houdt de kraag laag en voorkom te grote logo’s

De kraag van de poloshirts zijn het meest kenmerkende gedeelte. De kraag hoort officieel netjes omlaag te zijn. Dit is ook hoe de meeste mensen het graag zien. Toch zijn er soms fashion statements te zien waarbij dat niet gebeurd. Eerlijk is eerlijk, met de kraag van je poloshirt rechtop val je wel op, wil je dat? Ook die enorme logo’s van de vaak goedkopere poloshirts doen de modewereld opschrikken. Kies liever voor een van de betere poloshirts met een klein logootje op het borstzakje of de mouw. Dit ziet er netter, stijlvoller en strakker uit dan die verschrikkelijk afleidende stickers.